Održana 8. radna sjednica predsjedništva GO BUZ-a Zagreb

Predsjednik GO gospodin Štiglić izvijestio je nazočne kako se trenutno u Gradu Zagrebu vode pregovori sa potencijalnim partnerima a ukoliko razgovori ne zadovolje, BUZ će biti spreman za samostalan izlazak sa svojim listama u svim GČ, za skupštinu Grada Zagreba i sa više desetaka samostalnih lista za VMO.

U slučaju samostalnog izlaska na izbore, BUZ će izaći i sa svojim kandidaturom za gradonačelnika i dvoje zamjenika stoga je zaključeno da se započne i sa pripremama za organizirano prikupljanje potrebitih potpisa građana.

U nastavku sjednice je naglasak stavljen na nekoliko važnih problema koji su sastavni dio predizbornog programa BUZ-a. Gospodin Kresonja kao pokretač akcije ugradnje liftova u Zagrebu je dogovorio medijski u kojem će govoriti upravo o nužnosti ugradnje liftova. Gospodin štiglić je dao podatak o cijeni ugradnje lifta koji koštaju 35000 eura, te da je u Gradu Zagrebu urudžbirao zahtjev gospodina Kresonje.

Gospodin Birač je progovorio o temi pitke vode u Zagrebu (u Gajnicama imaju još azbestne cijevi) koju bi svi trebali dobiti do 2020. prema obećanju gradonačelnika. Problem je i bolnica u Blatu koja je preko 20 godina u likvidaciji, njen dio se izdaje kao skladišni prostor a nigdje nije iskazano koliko država dobiva od izdavanja prostora.

Gospodin Dejan Primorac istaknuo je da trebamo misliti na zdravlje građana zbog azbestnih cijevi¸ zbog bačenih novaca na razne investicije i sl. jer političari moraju biti u službi građana te bi kao takvi trebali činiti najbolje za građane.