Održana sjednica proširenog Predsjedništva GO BUZ Zagreb

Sastanku su prisustvovali Predsjednik stranke gosp. Milivoj Špika, Tajnik stranke gosp. Dražen Štiglić, Povjerenik GO BUZ Zagreb, Dopredsjednici GO BUZ Zagreb, te Predsjednici GČ GO BUZ-a Zagreb.

Na sastanku se raspravljalo o važnim odlukama vezanim za GO Zagreba, lokalnim izborima, te o radu same organizacije. Sastanak je rezultirao donošenjem vrlo konstruktivnih zaključaka o radu, širenju i pripremama za lokalne izbore. Također je i dogovoreno širenje GO BUZ Zagreb koja svakim danom bilježi porast broja članova, te sve više simpatizera.

Razgovaralo se i o problemima grada Zagreba vezano za komunalni otpad, te o eventualnim rješenjima istog. S obzirom na BUZ-ovu socijalnu komponentu, raspravljalo se o problemima umirovljenika, II. mirovinskom stupu, te rješenjima koja bi mogla pomoći najugroženijim umirovljeničkim skupinama i kako ih zaštititi. Budući da BUZ kao stranka nije samo orijentirana prema jednoj skupini već prema svim skupinama našega društva, raspravljalo se i o tome kako današnjim i budućim radnicima osigurati sigurna radna mjesta sa dostojnim primanjima, te pravnom i socijalnom zaštitom. Također jedna od bitnih tema bio je gorući problem iseljavanja Hrvatskog stanovništva, te kako konstruktivno riješiti te probleme.

Tijekom sastanka čuli su se razni prijedlozi i savjeti od kojih su neki uzeti u obzir i o kojima će se još raspravljati.