Osijek: BUZ dijelio grah za Praznik rada

1. svibnja 2016. GO BUZ Osijek organizirala je podjelu graha za sugrađane na lijevoj obali Drave ispod Kapelice kraljice Mira. Ovom prigodom podijeljeno je približno 2000 porcija graha. Nažalost imali smo priliku vidjeti i osjetiti sve veću siromašnost i socijalnu ugroženost, budući da su se vec sat vremena prije podjele poćeli okupljati naši sugrađani koji su ponijeli kantice i veće posude kako bi si osigurali obrok za idućih nekoliko dana.

Sugrađani su ponovno prepoznali našu socijalnu osjetljivost i u tom duhu zajedništva pristupilo nam je novih 57 članova.

Moramo napomenuti da je ova humanitarna aktivnost, ove godine, bila naplaćena od strane gradske uprave u iznosu od 200 kn za mjesto na kojemu je dogadjaj organiziran i da su clanovi GO sami prikupili određenu svotu novaca kako bi svojim sugrađanima barem 1. svibanj učinili ljepšim.

Podjela je besprijekorno izvršena združenim snagama mlađih i starijih članova koji su svojom dobrovoljnom aktivnosću pokazali jedinstvo i snagu GO BUZ Osijek.

{gallery}galerije/20160501-osijek{/gallery}