Predsjedništva GO BUZ Osijek se priprema za lokalne izbore

U prostorijama GČ Retfala, Osijek, održana je četvrta sjednica Predsjedništva GO BUZ Osijek koju je vodio predsjednik GO Valentino Fabing.

Sjednica je održana prema planu i programu rada GO za 2016. Sjednica je protekla u vrlo pozitivnom ozračju i aktivnoj raspravi svih članova Predsjedništva i nadzornog odbora.

Predsjedništvo je iznijelo jasan i jednoglasan stav oko rada predsjednika i gradske organizacije. Branko Banović je novokoptirani član Predsjedništva i donijet je prijedlog za imenovanje Povjerenika za novi temeljni ogranak. Dogovaralo se o aktivnostima za nadolazeće lokalne izbore.

Izneseni su prijedlozi o mogućim koalicijama ili čak i o samostalnom izlasku jer gradska organizacija ima dovoljan broj stručnih, aktivnih i poznatih članova da bi sastavila prepoznatljivu listu. Za mjesta gradonačelnika i župana otvorena je mogućnost i da se podrži kandidat sa liste mogućih koalicijskih partnera ili osoba prepoznata od većine članstva. O tome će se razgovarati u slijedećim sjednicama.

GO BUZ Osijek želi se profilirati kao najkvalitetnije rješenje za umirovljeničku populaciju, ali i ostalo biračko tijelo jer osim članova MUH-a i velikog broja branitelja u članstvu imamo i zavidan broj mlađih i obrazovanih osoba koje aktivno sudjeluju u radu. Članovi Predsjedništva su iznijeli niz prijedloga o daljnjem radu i usuglašeno je da se, radi nadolazećih izbora, sjednice češće održavaju i da sjednice budu svaki put organizirane u drugim gradskim četvrtima tj. temeljnim ograncima gdje će radi boljeg upoznavanja, članstvo ogranka domaćina moći prisustvovati sjednici i aktivno sudjelovati u raspravama i prijedlozima.