Skup GO BUZ ZG u GČ ČRNOMEREC

Predizborno druženje u GČ Črnomerec¸ MO Jelenovac održano  u prostorijama Mjesnog odbora Sveti duh 26.

Skupu su prisustvovli predsjednik stranke BUZ gospodin Milivoj Špika¸ predsjednik NO BUZ gospodin Dragan Šolaja¸ predsjednik GO BUZ ZG gospodin Dražen Štiglić¸ potpredsjednici GO BUZ ZG Dejan Primorac¸ Stipo Arelić i Ivan Kranjc¸ pridružila nam se i gospođa Ankica Štasni¸ te gospodin Marijan Ferković i stanovnici naše gradske četvrti.

Skup je otvorio predsjednik GČ Črnomerec i MO Jelenovac gospodin Robert Marijančić koji je pozdravio prisutne te zamolio gospodina Špiku da preuzme riječ.

Predsjednik Špika je održao nadahnuti govor. Najviše prigovora ima na II. mirovinski stup prikazujući ga kao financijski inženjering u kojem će umirovljenici ostati bez ičega. Zalaže se za njegovo potpuno ukidanje pa bi samim time i mirovine odmah mogle znatnije porasti.

Osvrnuo se i na opće stanje u Hrvatskoj koja se sistematski uništava zadnjih 25 godina te napominje da sredinom devedesetih godina kada je Hrvatska bila puna izbjeglica i osjećala posljedice rata nitko nije bio gladan niti kopao po kontejnerima.

Također predlaže sanaciju Jakuševca po uzoru na njemački model. U roku otprilike 5 godina Zagreb bi se riješio kompletnog otpada. 

Zaključuje da su današnjim političarima svi dobronamjerni smetnja te  poziva sve takve da mu se pridruže te da zajedno grade bolju budućnost svima.

Nakon izlaganja predsjednik Špika je predao riječ predsjedniku GČ Črnomerec Robertu Marijančiću. On je ukazao na probleme u svojoj četvrti - nedostatak domova za starije osobe¸ problem parkirnih mjesta oko bolnice Seste Milosrdnice¸ potrebe za uređenjem kolnika i poboljšanjem javne rasvjete¸ da bi diskusija završila kako potaknuti vlasnike kućnih ljubimaca da čiste za njima – postavljanje vrećica i kanti u parkovima i zelenim površinama.