BUZ se u Rijeci predstavio biračima

Lijep i sunčan dan u Rijeci uz mnoštvo građana na korzu je bila idealna prilika da se biarči pobliže upoznaju sa kandidatima sa liste BUZ-a za VIII izbornu jedinicu.

Vladimir Šimunić nositelj liste BUZ-a za VIII  izbornu jedinicu sa svojim kandidatima Milorad Kardum, Željko Bezinović, Roald Franko i drugima, su se uistinu na krasan način predstavili biračima. Dijelili su se prigodni promidžbeni materijali BUZ-a, a kako su na događaj pozvani i predstavnici medija, bila je to dodatna prilika da se šira javnost još bolje upozna sa planovima BUZ-a.

Jasno je i iz samo površnog čitanja programa da sve umirovljeničke stranke imaju veoma slične programe uz izuzetak kada je riječ o II mirovinskom stupu za koji  BUZ ima dijametralno suprotan stav u odnosu na druge.  Stav BUZ-a po tom pitanju je da se sredstva iz II mirovinskog stupa trebaju prebaciti u III dragovoljni mirovinski stup što bi omogućilo da uplatitelj bude doista i stvarni vlasnik istih odnosno sa svojim novcem može slobodno raspolagati. Drugi je prijedlog da se sva sredstva vrate u I mirovinski stup, i treća mogućnost koja bi bila kombinacija dva prethodna prijedloga.

Izjavama za više tiskanih i elektroničkih  medija predsjednik BUZ-a Milivoj  Špika pojasnio je najvažnije programske odrednice BUZ-a, ali je isto tako posebno istakao jedan od najvećih problema kada se govori o rješavanju bilo kojeg problema koji se tiče umirovljenika, a to je za mnoge, pa i zdrav razum, razjedinjenost stranačkog, a samim time  i biračkog korpusa.

Biračima je poslana jasna poruka kako je glas za Silvana Hrelju glas za daljnju dezintegraciju umirovljeničkog biračkog korpusa budući je već dva puta izigrao povjerenje. Prvi puta je sve umirovljenike „prodao“ SDP-u za trio mandata 2009. godine, a ove 2020. nakon što je koncem prošle godine potpisao Sporazum o suradnji učinio gotov isto kao i prije deset godina, ali ovaj puta za samo jedan saborski mandat kojeg  je naravno osigurao sebi samom. Tim krajnje nemoralnim i izdajničkim činom Silvana Hrelje umirovljenici su ponovo ostali bez mogućnosti da se dobije primjeren broj saborskih mandata što je jedina garancija da se njihov status primijeni na bolje….

Ništa bolja priča u moralnom smislu nije ni sa Lazarom Grujićem, predsjednikom SU-a  koji je doslovno preko noći iz tabora SDP-a kojem se javno divio i zaklinjao na vjernost prešao u Škorin tabor, i sve to dakako jer mu se ponuđena pozicija na Škorinoj listi učinila primamljivijom od one koju mu je dan prije ponudio SDP. Ono što je za navedenog „gospodina“  zanimljivo napomenuti je njegov status umirovljenika koji je to postao davne 1993. godine kada je kao dipl.oec sa dvadesetak godina radog staža io u svojim četrdesetima temeljem liječničke dokumentacije ničim izazvan proglašen 100% nesposobnim za poljoprivredne radove mada se i po njegovim izjavama poljoprivredom nikada nije bavio. Bilo kako bilo sve navedeno uz neke nepoznate kombinacije su bile dovoljne da dotični već preko 25 godina prima mirovinu od cca 6.000,00 kuna.

Vjerujemo da će tu čarobnu formulu koju je primijenio za sebe nesebično ponuditi i svim drugim sadašnjim i budućim umirovljenicima od kojih bi preko 800 tisuća doslovno peko noći iz siromaštva  sa novom mirovinom od 6.000,00 kuna uplovilo u blagostanje…

Dakako da su obojica bili više puta pozivani na sučeljavanje, no očito je da im zbog straha od reakcije javnosti  tako nešto ne pada na pamet. Moguće je da Škoro ovih dana precrta još jednog svog kandidata sa svojih lista na kojima se izgleda našlo svašta nešto….

Ugodno druženje u Rijeci završilo se u kratkom razgovoru i dogovoru o budućoj suradnji predstavnika BUZ-a sa čelnicima MUH-a,  grada Rijeke gospodinom Emilom Baumgartnerom i gospodinom Josipom Matkovićem čelnikom MUH-a za PGŽ.