Hrvatski političari su najveća opasnost za Hrvatsku!?

Ne zna se koliko će još vode proteći ispod Savskog mosta dok se ministar obrane odluči jeli dron koji je pao u Zagrebu bio izviđački ili nije odnosno jeli bio naoružan avio bombom ili nije. Izvaliti kako je dron nosio bombu od 120 kg koja eksplodirala u zemlji nakon što se dron zabio u tlo je toliko idiotska izjava da bi istog trenutka onoga tko tako nešto izjavi, a navodno se radi o visokom izvoru iz MORH-a, trebalo spremiti u „Vrapče“.  Onom nesretniku koji iz nepoznatog razloga glumi ministra obrane, i koji je zaključio kako se ne radi o izviđačkom dronu  jer su navodno pronađeni dijelovi avio bombe i eksploziva, treba pod hitno u interesu sigurnosti Hrvatske zabraniti ne samo da priča već i da otvara usta. 

Plenković se u Ukrajinskoj priči već potvrdio kao najslabija karika EU i NATO-a onog trenutka kada se kao Briselski ćato bez ikakvog razloga počeo petljati u odnose Rusije i Ukrajine  odnosno SAD-a i Rusije. Kako je već i tada dobio jasno upozorenje od Rusije da se ne petlja tamo gdje ne treba, niti je od ikoga pozvan da to rješava, on je zajedno sa ministrom Banožićem nakon početka rata u Ukrajini otišao korak dalje objavljujući javno kako će Hrvatska Ukrajini poslati oružje radi čega se ubrzo našao na Putinovoj crnoj listi. Umjesto da shvati kako svojim izjavama ugrožava sigurnost Hrvatske on umjesto da odmah stane na loptu bahato ide korak dalje i  kaže kako možemo biti ponosni što smo na Putinovom popisu, te da to znači da je Hrvatska vlast vodila dobru politiku.

Koliko je navedena politika Plenkovića dobra i za Hrvatsku korisna vidjeli smo svi kada je u četvrtak kasno u noći stigla i više no jasna poruka, naravno samo za one koji je znaju pročitati. Dron veličine MIG-a 21, duljine 14 metara i teškog 6 tona su na Zagreb iz svojih razloga mogli poslati doslovno svi zainteresirani ili pak neposredno uključeni u sukob, dakle ne samo Ukrajina ili Rusija,  nadajući se još jednoj pogrešnoj reakciji Plenkovića koja bi se u slučaju potrebe mogla iskoristiti za prenošenje sukoba na područje zapadnog Balkana. Naivci moraju znati da Hrvatskoj nisu prijatelji svi oni koji nas tapšaju po ramenu i hvale „hrabrost“ likova koji misle da su neki faktor u EU ili svijetu.  

Ono što je sasvim sigurno jest činjenica da je NATO u blizini granice sa Ukrajinom postavio svoje sofisticirane sustave koji im omogućava da u realnom vremenu prate sve što se događa na terenu same Ukrajine i okolnih država.  Tehnologija sa kojom raspolaže NATO sasvim sigurno omogućava da se u svakom trenutku precizno registrira i po potrebi prati let “ptice” a kamo li drona veličine borbenog aviona. Dakle osobno vjerujem da su u NATO-u znali točno što je i od kuda lansirano ali jednostavno nisu htjeli rušiti letjelicu jer se vjerojatno time nisu htjeli dovesti u poziciju direktnog miješanja u sukob, a Zagreb je ionako nevažan u toj priči globalnih razmjera… 

Da je dron išao prema Berlinu, Briselu ili Parizu Itd. sasvim sam siguran da bi bio srušen već koju minutu nakon lansiranja, no nekoliko desetaka mrtvih u Zagrebu je vjerojatno bilo prihvatljivo u ovoj igri kojom veliki međusobno testiraju granice… Plenković očito ne kuži kada treba jezik držati za zubima… i to nas već sada puno košta, a nastavi li se bahatiti bez razloga i potrebe, još manje neke koristi za Hrvatsku, mogli bi to jako skupo platiti..