Lazaru Grujiću (SU) proradila naknadna pamet u 70 i nekoj....

Pitam se kakav treba imati obraz osoba koja nakon što je doslovno sve uradila da do ujedinjavanja umirovljeničkih stranaka ne dođe, pa da nakon svega toga nešto ovako uputi javnosti kroz pamflet koji naziva priopćenjem....

 

Silvano Hrelja je barem potpisao Sporazum o suradnji pa zbrisao čim mu je SDP ponudio jedan saborski mandat, a Lazar Grujić je istovremeno odbijao svaku pomisao da surađuje hvaleći se prvo kako je sa SDP-om osigurao parlamentarni status pa mu tako nešto ne pada na pamet, a kasnije je istu priču ponovio i sa Domovinskim pokretom vjerujući da će ga drugo mjesto na listi odvesti u Hrvatski sabor, a previdjeti trećeg (Ante Prkačin) za kojeg se sasvim sigurno znalo da će preferencijalno proći mogu samo rijetki koje pohlepa zaslijepi toliko da ne vidi dalje od vlastitog nosa.

 

Pitam se koliki politički analfabet trebaš biti kada ni u 70 i nekoj godini ne shvaćaš da sam ne predstavljaš ništa i nikoga, kao i da si radi priče o načinu na koji si ostvario svoju mirovinu svima teret a nikako i nikakva dodana vrijednost. I onda bi još povrh svega i nakon po tko zna koje izborne pušione po redu, i naknadne pameti,  postavljao drugima neke uvjete, kao neka se svi maknu pa ću onda i ja odstupiti. Pa koliki mozak uopće netko treba imati za takvu budalaštinu smisliti cccc

 

I onda se veliki Kolumbo (čitaj Lazar Grujić) odjednom 27.07.2020. sjetio da je ujedinjenje umirovljeničkih stranaka jedini način da se nešto napravi za umirovljenike... Kako li se samo sjetio nakon što sam to njemu i Hrelji u posljednjih desetak godina rekao i napisao na tisuće puta, i sve je to bilo uzalud, sve do danas kada je Lazar Grujić ugledao svjetlo na kraju tunela.... Da normalan čovjek ne povjeruje.....

 

Ako HDZ krene u realizaciju najavljene izmjene Izbornog Zakona pa se shodno tome zabrane predizborne koalicije sasvim je izvjesno da će i drugi veliki prodavač magle odnosno Silvano Hrelja preko noći isto tako doći do zaključka kako je ujedinjenje jedino rješenje koje može dati neki ozbiljan rezultat... Mali je problem u tome  što to oni ni u tom slučaju neće tražiti radi umirovljenika već isključivo radi osobne koristi, što je znajući ih obojicu sasvim i očekivano i razumljivo.

 

Jasno je da u bilo kojoj priči za ujedinjenje umirovljeničkih stranaka ne treba kucati na otvorena vrata BUZ-a jer je to priča koju BUZ zagovara svojim osnivanjem, kao i da će se BUZ rado odazvati svakom pozivu na ujedinjenje, no nikada više nećemo ući sa punim povjerenjem prema nikome, posebno ne prema onima koji su nas već prevarili.

 

Do ujedinjenja umirovljeničkih stranaka će prije ili kasnije očito doći, no nitko tko u toj priči bude postavljao bilo koji uvjet prema bilo kome u smislu tko može a tko ne može sudjelovati nije iskren niti je dobro došao. Takav je unaprijed otpisao i diskvalificirao samog sebe. Osobno ne vidim razlog niti problem da u nekom trenutku sukladno Sporazumu o ujedinjenju svi članovi, pa i po sistemu jedan član jedan glas, izaberu između sebe odnosno onih koji se žele kandidirati za čelno mjesto, onoga za koga smatraju da će na najbolji način predstavljati njih i njihove interese.   

 

Zašto bi se časni ljudi uopće plašili suda i mišljenja svojih članova ili pak javnosti?? Oni koji imaju čistu savjest i prošlost se ne skrivaju i ne bježe od javne polemike pa ma koliko im se tema ne sviđala. Politika je javna djelatnost i svi moramo biti spremni stati pred javnost i dati odgovor na svako postavljeno nam pitanje.... Ja Milivoj Špika sam u tom kontekstu uvijek spreman na javnu polemiku bez obzira na temu, no to se za Lazar Grujića, Silvana Hrelju, Višnju Fortunu ili Jasnu Petrović ni u kom slučaju ne može kazati.  

 

Usprkos svemu BUZ je u interesu umirovljenika spreman razgovarati sa svima bez obzira na sve što se događalo u prošlosti, jer ako su svi spremni okrenuti novi list, onda je za tako nešto uvijek spreman i BUZ.

 

BUZ-ov poziv na ujedinjenje stoji otvoren već više od 10 godina.....