Peticija protiv siromaštva starijih osoba uručena ministrici rada

U Zagrebu, 18. veljače u 12 sati ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić primila je delegaciju Sindikata umirovljenika Hrvatske, na čelu s predsjednicom SUH-a Jasnom A. Petrović. Delegacija je ministrici uručila 25.710 prikupljenih potpisa Peticije Glasam protiv siromaštva starijih osoba. Ministrica je podržala peticiju, naglasivši da je cilj ove Vlade poboljšanje životnog standarda svih hrvatskih građana, a njezina je želja osobito popraviti položaj umirovljenika i starijih osoba. Podržala je u potpunosti sve zahtjeve peticije, i izjavila da neće biti rezanja mirovina.

Sastanku je nazočio i saborski zastupnik i predsjednik BUZ-a prof. Milivoj Špika, te podsjetio kako je BUZ prije šest godina pokrenuo inicijativu za osnivanjem Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

"Cilj nam je da približimo Sindikat umirovljenika, Maticu umirovljenika i političke umirovljeničke opcije Ministarstvu koje će biti kreator, a Nacionalno vijeće će biti na raspolaganju pri donošenju zakonskih propisa. Želimo sve uključiti kako bi se odgovornost podijelila", rekao je prof. Špika.

Predaja Peticije

 Više o sastanku možete pročitati u priopćenju Sindikata umirovljenika Hrvatske i na portalu energypress.net.