Predstavnici BUZ-a na sastanku u Uredu pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom

Glavni tajnik BUZ-a gospodin Dražen štiglić i član predsjedništva GO BUZ Zagreb i predsjednik GČ BUZ Gornji grad Medveščak gospodin Ivan Kresonja, održali radni sastanak u Uredu pravobranitelja  za osobe sa invaliditetom,  gospodinom Darijom Jurišićem zamjenikom pravobraniteljice.

Tema razgovora bila je kako poboljšati već sada izvrsnu suradnju Ureda javne pravobraniteljice i BUZ-a, a vezano na ugradnju dizala. Teme i projekta – ugradnje liftova koji je i zaista prvi tog tipa ugrađen na Zelenom dolu zahvaljujući članu BUZ-a, dohvatili su se svi ovih dana i mnogi drugi zainteresirani, posebno politički čimbenici, shvativši da je to za mnoge naše sugrađane prioritet broj jedan, kako u samom Gradu Zagrebu tako i u gotovo svim drugim gradovima Hrvatske u kojima se nalazi na tisuće zgrada sa 4 i ili više katova bez ugrađenog dizala. Preciznije, radi se o nešto više od 16000 ulaza u zgrade u kojim živi gotovo pola milijuna naših sugrađana, a samo u Gradu Zagrebu se nalazi više od trećine navedenog odnosno preko 6500 ulaza u zgrade koje trebaju ugradnju dizala.   

Zaključak i dogovor sa sastanka jest kako će Ured državne pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom i dalje čvrsto podržavati nastojanja BUZ-a da ustraje u nastojanju da se liftovi ugrade prema modelu koji je BUZ napravio zajedno sa voditeljem projekta gosp. Ivanom Kresona  kao i njihovo daljnje nastojanje da se isti pokušaju su/financirati putem sredstava iz EU fondova…..