Razotkrivene laži Silvana Hrelje izgovorene za Novi list

Silvano Hrelja besramno laže za Novi list tvrdeći da nije odgovoran za raspad projekta ujedinjenja umirovljeničkih stranaka. I te kako je odgovoran za propast projekta ujedinjenja, a na opstrukciji je radio doslovno od dana kada je i potpisao Sporazum o suradnji. Nitko naime, kao on tvrdi, nije predložio nikakvo brisanje stranaka niti je to uopće bio predmet razgovora ili sadržaj potpisanog Sporazuma o suradnji.

Načelni dogovor je bio da zajedno radimo na afirmaciji projekta ujedinjenja i tek postizanjem rejtinga od čvrstih 4% za HSU bi se otvorila tema i formalnog ujedinjenja u jednu stanku , uz uvjet da prije toga HSU na svojoj izvanrednoj Skupštini izmijeni svoj statut i uopće omogući navedeno formalno ujedinjavanje i participiranje čelnika stranaka u novom vodstvu HSU-a.

Mada je rejting nakon potpisivanja Sporazuma ubrzo porastao sa 1 na preko 3%, on ni u jednom trenutku nije dostigao 4%, niti je HSU održao svoju izvanrednu Skupštinu. Ni jedan moj poziv ili prijedlog za zajedničku tiskovnu konferenciju ili bilo kakvu drugu zajedničku aktivnost Hrelja nije prihvatio uporno izmišljajući opravdanje za to.

Silvano Hrelja niti jednu pozitivnu rečenicu ili bilo što o projektu ujedinjenja nije napisao niti izgovorio od dana potpisivanja Sporazuma, tek je ponekada stavio like na neki od mnoštva tekstova i komentara koje sam ja mjesecima objavljivao na društvenim mrežama. Niti jednom nije iskoristio 5 minuta slobodnog saborskog govora da afirmira zajedništvo što znači da on to u stvari ni jednog trenutka nije ni htio.

Očito je maštao da nas prevari i navuče da brišemo svoje stranke kako bi on nesmetano mogao nastaviti trgovati interesima umirovljenika. Naravno da smo od početka bili svjesni sa kime posla imamo, no kako je bilo očito da suradnja daje izvrsne rezultate i bez njegova truda, jasno je bilo da bez problema možemo dobiti 3 – 5 saborskim sigurnih mandata i još toliko graničnih pozicija plus ministarstvo rada i mirovinskog sustava na što je i sam „bacio oko“, a mi ga podržali, no pokazalo se da je i to poslužilo samo kako bi nas namamio u svoju stupicu.

Javnost mora znati da je Silvanu Hrelji ovo drugi puta da je prevario umirovljenike trampeći ujedinjenje umirovljeničkih stranaka za svoju osobnu korist. Prije 10 godina to je napravio za tri mandata koje mu je tada ponudio SDP, a prošle odnosno ove to je napravio za jedan mandat koji mu je opet ponudio SDP. Ono što je u ovom trenutku malo nejasno jeste uloga SDP-a u opstrukciji projekta ujedinjenja umirovljeničkih stranaka. Nekako se sam po sebi nameće zaključak kako dva puta ne može biti slučajnost...

Da bi u svojoj lažnoj priči bio što uvjerljiviji on je i svom predsjedništvu „prodao“ priču o brisanju drugih stranaka što je ubrzo razotkriveno i demantirano na društvenim mrežama, no onda je nakon toga svom predsjedništvu „prodao“ novu priču po kojoj bi on sa jednim saborskim mandatom od SDP-a dobio ministarsku poziciju pa je određen general Gabrićević, jedan od najuglednijih članova HSU-a, kao njegova zamjena na listi u VIII izbornoj jedinici. Naravno da mu SDP nije ponudio ništa, a laž je razotkrivena objavom lista nakon čega se general Gabričević posramljen povukao iz cijele priče.

Jasno je dakle sa lažovima i trgovcima nije moguće realizirati projekt ujedinjenja mada je svima jasno da bez ujedinjenja umirovljeničkih stranaka, što je glavno poslanje Bloka umirovljenici zajedno, neće biti boljeg sutra za sve umirovljenike, kao ni za one što će to prije ili kasnije biti.

Upravo zato naglašavamo da je svaki glas za Silvana Hrelju i Lazara Grujića glas za daljnju dezintegraciju umirovljeničkog biračkog i političkog korpusa, da je svaki glas za njih dvojicu u stvari isključivo glas za njihove osobne interese od čega umirovljenici neće imati nikakve koristi.

PS. Ni jednom riječju se nisam dodirnuo članstva HSU-a ili SU-a jer smatram da ogromna većina njih želi ujedinjenje kao i da se radi o čestitim ljudima, no jasno mi je da dio njih iz nekog razloga, uključujući i izrani nalog, mora braniti predsjednika svoje stranke...... no jasno je i njima tko i što su navedeni likovi.....