Umirovljenici Bjelovarsko-bilogorske županije protiv predloženih reformskih mjera Vlade

Na konferenciji za novinare danas u pet do dvanaest (točno u 11:55 sati) predstavnici Matice umirovljenika BBŽ, izrazili su neslaganje sa novim reformskim mjerama koje predlaže Vlada RH. Kao član izvršnog odbora MU BBŽ bio je prisutan i Siniša Glavaš, potpredsjednik BUZ-a.

“Mi se kao i većina stanovnika Hrvatske ne slažemo s tim reformama, jer su one direktni udar na džepove umirovljenika. Obzirom da smo županija s najmanjim primanjima to će nas najviše i pogoditi jer ne možete zamisliti da čovjek koji radi na građevini ili u trgovini nedjeljeom i praznikom izdrži raditi do 67. godine života” - rekao je predsjednik MU BBŽ Ivan Prekrat.

Predloženo je i osnivanje stožera za obranu od tako nepopularnih mjera.

Potpredsjednik BUZ-a Siniša Glavaš, na današnjoj tiskovnoj konferenciji u funkciji člana Izvršnog odbora MU BBŽ, novinarima je odgovorio i na nekoliko pitanja vezana za stavove BUZ-a o reformskim mjerama, kao i o stanju u Domoljubnoj koaliciji.

"Nakon održanog sastanka Predsjedništva BUZ-a moći ćemo govoriti konkretno o stavovima stranke prema svim spomenutim mjerama", rekao je Glavaš.

"Muž i žena jesu u braku ali ne moraju isto misliti", rekao je Siniša Glavaš na pitanje o Domoljubnoj koaliciji.

Mreža TV objavila je na svojim stranicama članak sa tiskovne konferencije, kao i prilog u vijestima. Članak u cijelosti pročitajte ovdje.